July 13, 2012

teda tajukk =.='

Posted by DQ at 07:32 1 comments
Banyaknya mau dicerita tapi tidataw camana mau cakap. bilang kecewa, ya memang saya rasa kecewa, hampa, tapi apa boleh sia buat kan.. apa orang bilang bukan berkat atau rezeki saya lagi .. yestrday saya check result spa, dub dub dabb jantung sia.. mula2x tiada perasaan ni, senyum2x lagi.. tapi hatiii,, aduyyy sia ja taw.. ngeee  :) (fake smile) . tapi sekali sia buka 
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
..
.
.
.
DUKACITA dimaklumkan anda tidak terpilih dalam urusan ini . 

oh owww ! dub dub dub hati saya berhenti................... bukan apa, tiada taw camana lagi mau cakap habis sudah tidak dapat kan.. takan mau senyum, mau tawa and takan menangis pula kan.. haha lucu . saya diam ! diam diam then dengar ja kawan and cousin bagi semangt. kunun ! haha .. adoyyy , semalam sia terus tdr awal.. 

and today, i office, sia check lagi sekali. mau pasti kan betul2x ni.. nahh ! sama juga.. terluka keduakali.. huhu

and now SAH ! mmg tidak dapat bila saya check email dari spa yang menyatakan sia tidak  dapat.. ohh now sungguh terluka dan tersangat kecewa bercampur sedihh dan segalagala ada dihati.. 

sudahlahh. mungkin bukan berkat lagi tuk saya. orang yg dapat tu lebih memerlukan pekerjaan ni.. ya kan ?? btw, thanks my God, at least , i know kesedihan ini mungkin semua  terjadi kerana saya tidak melibatkn Engkau dalam hidup saya.. dan terima kasih secukupnya..

:) kawankawan, pray for me k . harap2x interview yang kedua ni dapat lah... simpaanan calon pun kira okey..

Okeylahh , tidamau cakap banyak lagi... Bai ! 

June 23, 2012

Random

Posted by DQ at 02:01 0 comments
Helooo everyone ! hows life?? panas juga ni petang . hopully kamu suma okeh okeh saja ... huhu ,disini saya ingin menyatakan yang saya penat =.=' benar sangat penat ! tak tipu ,, this week full dgn aktiviti yang enta apa2x saja..bikin kapanas ada, mo teriakk ada, melawan assistant bos pun perna..:P hahhaa (berani mati) ermmm,, blurr blurr skijap. what i mean is,, tomorrow we gonna have annual dinner at Le Meridien ,and persiapan dia tu amatlah memenatkan..tu lah sebab perna melawan.. oh maybe suma ingat dinner tu best , (harap juga dinner tu best) tapi tidak taw juga siokk or tdk.. hahaha ! ermm... tis week keja sampay today.then tomorrow night mesti late balik,, huhu ..

and now.......   apa kes ?? my boss asyik mara-mara saja.. saya  cakap sikit serius dahhh , ckp ckit mau mara saya dah..pndapat kurang munasabah (bagi dia lah kunun) confirm komen yang terus pedas, saya merajuk sikit kena tambah lagi merajukk ..so , what can i do for u sayang ?? kamu selalu mara-mara..saya xda faham okeh !   so, saya bilang last2x saya tidakmau campur lahh -.-'

DAN sekarang ni saya rasa mau balik kampung bah... dan okeh la bai !

May 19, 2012

Posted by DQ at 04:14 0 comments
 I made a little change 'D
 Yahoo ;P
Posted by DQ at 03:21 0 comments
Hi Reader ! How are You ALL ? i MISS you ALL oKEH -------------- >>>> TO BE continue , muahh ! ')

March 31, 2012

come back

Posted by DQ at 08:23 0 comments
Hye ya ! saya come back ;))

malam ini.. aisehhh ~ bejiwang lah pula... HAHAHA ":D
rindunya blogging, paling lamanya dak visit blog ni taw..
shuuhh  shuuhh ! dust sana sini sua.. HAHA , ai happy nya saya ni , tibaa2x..
duiii .. apa kabar sua para blogger2x neh??
punya lah berderet2x sudah kamu punya entry , saya ?/ neh lah entry pertama tuk 2012.. tiapa2x.

today,
like usually.. wake up around 6:04 am lah kunu begitu, if saya dak silap lahh
then take my shower.. before tu sempat text kijapp.
then sudah cantik cantik jalan p keja..
aduyyyy, tiap hari nek buss..mank lah taaakan naik lori..HAHA
Anyway, suka hari neh coz half day jak keja, boleh enjoyy..hehehe

ermm , Okeh !
tadi jalan mah roomate saya. nama dia Edith . and and sgtt lah funny tadi bah..HAHA
dr last nite g saya gtaw cara p kk plaza tapi mayb dia pening2x g kan.. siap bag map lagi.
my explaination bgni bah.. ujii dulu kefahaman kamu keh..
"tmrw ko sampay jak d terminal ko p cari city bus yg p pasar taw p cp jak.. bus tu behenti 2 perhentian. ko turun d perhentian yang ke-DUA " jadi bagaimana? jelas ka penenrangan saya ne? hehe nvr edit, mgkn dia binggung2x laagi di kk ni.. saya akan ajar kaw baik2x tuk travell jalan2x d Kota Kinabalu ni jak..

huuu ! -.-
sesungguhnyaa penatnya hari neh..
amat lah penat bejalan sana sini
dan amat lah penat shopping , wehhh :P HAHAHA @ shopping MATA jakk.. hehee
dan sebenarnya saya ada beli dress kunu, dan amatlah cute , perasaan kann3x.. HAHA.
white and black, suitable for office wear, church and jalan..
 GEMBIRA tuk seketika kerana kami telah pun menerima ganjaran dari kepenatan.. hehe. sayangnya habis sua kerana saya membayar room rental then sempat juga saving ckit.. syukuurr  betul..and overall  kos yang saya habis today is 70+.HABIS lah saya ni if "kwn" aq taw... memborosss saja. haizz... -.-" yanie yanie .

tapi kan..gembiranya hati lalu pasar tadi.. hahhaa
beli sayur n meet.. damn funny oh penjual2x sayur dsana. macam" menyanyi2x" diorang.. HAHAHA ! btw, saya ja yang faammm... :P

Okeh !
saya semakin heran , selama ini saya amatlah jarang menggunakan word ini "AKU" but since saya keja di SRT-EON pandai sua ni cakap aku. in text pun aq juga.. sama kawan pun sumtime aq.. heran2x.. mayb pengaruh bah kan.. ngeee.."kwn" saya pun heran.. hahaha

apa lagi saya mau merepek ni,,, terlalu lama sua kan endak update blog. makin sikit idea saya bha.

Okeh lah,,
sampay disini sadja malam ini..  nanti jumpa lagi . GOODNITE and GODBLESS :))


Ok, bai !
 

November 24, 2011

Goodbye , will see u .

Posted by DQ at 22:14 0 comments

Hoooolaa ! 

Yeah ! 3 more days
and i will return to my hometown
HAHA !
28hb nie flight balik sabah dah
hey readers
i was so happpy
  :DDD

it's time to say GOODBYE Penang Island ;(
and
say HELLO SABAH , i'm BACK ;)



And thank you so much
TO
GRACE ASSEMBLY CHURCH BUTTERWORTH
cause sempat celebrate perpisahan malam rabu tu
hahaha , lucu juga sebab sudden saja 
terima message and calling 
dari dorang suruh datang
malam tu. anyway, thanks alot key
tuk makanan tue , sedapppp :
aisehhhh ! ;DD
bagi 20$ , sudah puji kan
HAHA ! 
Tuhan memberkati semua

ermm , minggu ni my last ministry
sudah d GAC.B 
dorang bagi saya melayani 
worship leader
:D
terima kasih sekali lagi
saya lakukan semuanya tuk Tuhan kita
amen? 

Okey , 
today last sudah dapat update blog 
last online facebook , twitter 
and last sudah onlinelah
maybe for this month 
tidak sad juga sebab broadband 
bukan jantung yg utama 
tapi tapi
GOD
OURSELVES
FAMILY
OTHER PEOPLE
and so on laahh kan 
yang paling penting

huuu~
saya kenyang bah ni
tulah macam banyak cakap
cakapcakapcakap
saja
hahaha !
my hubby said 
"asal ko kenyang mesti banyak cakap"
yakahh , i dont know ;P
well , itulah cara kita merapatakan silaturahim
aisehhhh , hahah !
jadi jangan heran , saya memang kenyang ni

apa lagi mau cakap ni ,
macam teda suda bahh 

Okey , last !
since saya follow satu blog from Indonesia 
ramai sudah dari negara dorang follow 
and walkin' at my blog
thankss ya !
i appreciate it
God bless you all in everywhere 

Ok , 
have a good day ya !

"River must be flows and we should be like a river , flowing"


Yanie Dq ♥.♥ ;D





Posted by DQ at 08:33 0 comments
my God , 
i ask for Your mercy to heal him 
do not remain silent, i know You loved him =.=" 

November 23, 2011

i'm free ;D

Posted by DQ at 02:41 0 comments
i just wanna say thank you to God for this day . i felt relaxed. for sure, no more burden to bear as a student status after this.. hahaha ! ;D huuuuuuuhh! tidak terasa masa berada disini begitu cepat berlalu,even though, pada mulanya saya tidak terfikir pun mahu continue study di negeri orang.. and now i'm here , Penang island ;D memang kecewa sangat pada mulanya dapat study disini. macam2x dalam fikiran.. "sana okey ka ah?" and "tidak payah study la,jauh" banyaklah reasons lah...but maybe this was God's plan to me..yaa , God knows what the best for me.. He wants me to be more manture about life maybe  dan Tuhan benar, many things that i learned.. walaupun sebahagiannya mmg pahit, tapi belajar untuk telan sebab bukan semua yang manis baik, dan bukan semua yang pahit buruk ;) saya akui  yang semakin lama berada disini semakin banyak perkara yang saya suka ! weird right? ;D but its true. everything started to change to a positive and i love this changes..agak sedih juga kan bila ingat masa untuk balik di sabah sudah hampir sebab saya mula close dgn friends di Grace Assembly Church.. dah mau pulang. i am thankful that God had planned to meet us and i was so glad to be part of  GAC Butterworth family here. Thank you ! ada jodoh kita jumpa lagi, buli ka tu ?? hahaha. always boleh bhaa kalo kita..aisehh !

Okeylah.. sampai cney saja cerita hari ini , saya laparrr ! hehe ;DD

Be blessed 

November 22, 2011

Goodnite entry

Posted by DQ at 09:07 0 comments

huuuuuu ~~ super duper tired ! +.+

tapi sempat snap ni . hahaha !

just finish revision FA4( financial accounting 4). and is time to refreash mind dgn blogging.. arrhhhhh~~tomorrow is my last paper and that mean no more exam after this ! sangatlah tidak sabar habis exam ;D ..sabar yanie, pas jam 10.30 am, all days is mine ! hahahaha.. i want to rest enough. my eyes macam panda sudah ni.. late saja sleep everynite !btw, harap dapat answer all question esok.. amen ! i try my best, selebihnya surrender to God.. 

Okeylah , saya sleepy. Goodnite , God bless ya !

p/s : get well soon dear ! i will pray for your healing.. eat medicine k.  I love you ;)
 

Heart Singing Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting